Fordon

Fortsatt tågstrul efter urspårning

Tågtrafiken fortsätter att påverkas kraftigt efter urspårningen i Stockholm.

Publicerad

Först om över en vecka väntas alla skador vara reparerade.

Endast ett spår är öppet för trafik mellan centralen och Stockholms södra, vilket medför att pendeltågstrafiken körs med reducerad kapacitet till och med nästa vecka. Pendeltågen på linjen Södertälje-Märsta samt Nynäshamn-Bålsta går dock som vanligt.

För övrig tågtrafik kan det innebära förseningar, omledningar och inställda avgångar.

– Vi håller på med åtgärder på plats. Det kan ta omkring 6-9 dagar att ordna till skadorna, säger Beisi Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Förhoppningen är att ytterligare ett spår ska kunna öppnas under förmiddagen. När tågen kan börja rulla på de återstående två spåren är oklart.

Fjärrtåg söderut och västerut från Stockholm fortsätter att dras med förseningar under dagen.

– Det ser ut ungefär som vi trodde. De som ska passera Stockholm södra dras med mindre förseningar, vi leder om tåg och vi vänder tåg i Flemingsberg, säger Anders Edgren på SJ:s presstjänst.

Tåg mellan Stockholm och Malmö är försenade mellan en kvart och en halvtimma. Tågen till och från Göteborg är upp till en timme försenade.

Tågen från Linköping/Norrköping vänder i Flemingsberg och trafikanterna kan använda biljetterna för att resa vidare med SL:s pendeltåg. Samma sak gäller tåg från Eskilstuna/Arboga.

Tågproblemen väntas också leda till stor påverkan på vägtrafiken i Stockholmsområdet, med köer och längre restider.