Fordon

Elon Musk: Teslas pickup är försenad

Pr-bild från Tesla. Foto: Tesla
Pr-bild från Tesla. Foto: Tesla

Elon Musk har kallat den för "den coolaste bil jag någonsin sett". Men nu meddelar Tesla-vd:n att lanseringen av bolagets första pickup dröjer.

Publicerad

Elon Musk har beskrivit Teslas kommande bilmodell som ”en riktigt futuristisk cyberpunkig 'Blade Runner'-pickup" och har kallat den för "den coolaste bil jag någonsin sett”. Lanseringen var väntad till som tidigast i somras och allra senast i oktober. Men nu meddelar Tesla-vd:n själv på Twitter att datumet är framskjutet. Pickupen kan lanseras tidigast i november, berättar The Verge.

Tesla har varit väldigt hemlighetsfulla med detaljerna kring bilen. Bolaget har enbart visat en tidig konceptbild i samband med tillkännagivandet i 2017, och i mars delade Elon Musk med sig av en teaserbild som knappast stillade någons nyfikenhet.

Förutom jämförelsen med Blade Runner har Elon Musk bara avslöjat att bilen kommer att innehålla ”en massa titan”, och han ska egentligen inte bry sig om någon köper den. Går försäljningen dåligt kan han tänka om, och satsa på en mer konventionell pickup.

Den svenska uppfinnaren och youtubern Simone ”The Queen of Shitty Robots” Giertz orkade inte vänta på Teslas egen pickup-lansering. Hon har på egen hand förvandlat sin Tesla Model 3 till en pickup, eller som hon valde att kalla det: en ”Truckla”. Hur det gick till kan du se här: