Fordon

De vill sätta ladduttag – i samtliga lyktstolpar

Foto: London Borough of Wandsworth
Foto: London Borough of Wandsworth

Ett ladduttag i varje lyktstolpe. Det är Londonstadsdelens medicin för att övertyga sina invånare att ’go electric’. ”Att erbjuda lättillgänglig laddning är nyckeln, vi måste göra det enkelt för folk att välja elbilar”, säger lokalpolitikern Jonathan Cook.

Publicerad

Londonstadsdelen Wandsworth ligger söder om Themsen, mellan Richmond Park och Brixton. För de flesta utanför Storbritanniens gräns är stadsdelen kanske svår att peka ut, men nu är politikerna på väg mot ett beslut som kan ”sätta området på kartan” när det kommer till elbilism. De planerar nämligen att ha 100 procents gatutäckning av ladduttag. Målbilden är att samtliga lyktstolpar även ska dubbelarbeta som ”el-mack”.

– Framtiden för bilar är elektrisk. Regeringen har sagt att det inte ska säljas diesel- eller bensinbilar i Storbritannien 2040. Det betyder att stadsdelen behöver planera i förväg och se till att erbjuda infrastrukturen för att hålla takten. Ingenstans är det här mer relevant än i Londons innerstad där luftkvaliteten är ett verkligt problem, säger Jonathan Cook, lokalpolitiker i Wandsworth och ansvarig för stadsdelsservice, i ett pressmeddelande.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här