Fordon

De vill komplettera sin första elbil med en suv

Foto: Smnt

Enligt Lucid Motors ska elbilen med tusen hästkrafter som toppar över 300 km/h börja tillverkas nästa år. Men företaget har inte ens inlett bygget av en fabrik. Samtidigt meddelar teknikchefen att man nu planerar för en andra modell – en suv. 

Publicerad

Det har snart gått två år sedan den amerikanska elbilstillverkaren flaggade för sin första modell. Produktionsstart för Lucid Motors sedan Air är satt till 2020, men uppstartföretaget har inte ens kommit igång med bygget av sin fabrik. Under förra året säkrade bolaget förvisso över en miljard dollar från Saudiarabiens Public Investment Fund, men många anser att Lucid Motors inom kort behöver visa upp mer framåtrörelse för att behålla sin trovärdighet.

Det gäller inte minst med tanke på den prestanda som man utlovar. Enligt tillverkaren kommer Air ha en räckvidd som överstiger 640 kilometer. Med en 400 hk-motor på framaxeln och en 600 hk-motor på balaxeln ska bilen klara 0-96 km/h på mindre än 2,5 sekunder. Toppfarten sägs överstiga 320 km/h – och enligt företaget har en modifierad version av prototypen nått 378 km/h på bana.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här