Fordon

BMW:s svar på Teslas Model 3 – har överlägsen räckvidd

Bilden visar i vision concept. Foto: BMW
Bilden visar i vision concept. Foto: BMW

En utmanare – eller den nya herren på täppan? BMW har utlovat en hel serie med nya elbilar. Och nu avslöjas att deras Tesla-rival får hela 70 mils räckvidd.

Publicerad

Amerikanska elbilbilstillverkaren Tesla är unik. Ingen annan har lyckats med konststycket att sälja hundratusentals bilar innan slutprodukten varit färdig. Det var fallet när man öppnade orderböckerna för Model 3.

Nischtillverkaren håller som bäst på att försöka leverera alla dessa förbeställda bilar – och konkurrenterna gör sitt yttersta för att komma ikapp.

BMW är en tillverkare som fått upp ångan. Sedan tidigare har man två elbilar i stallet, I3 och I8 – med fler på gång. Och nu har tillverkaren lyft lite på locket kring vad som komma skall.

Under Detroit-mässan avslöjade märket att deras rival till Tesla Model 3 (och Y) kommer att ha 700 kilometers räckvidd. Teslan har i värstingutförandet ”endast” 500 km.

Den nya bilen, som förevisats av olika koncept, ska dessutom vara självkörande nivå 3 vid introduktion. Men redan året efter ska den uppgraderas till nivå 4. En sak som BMW också utlovar är att de kommer erbjuda teknik som levererar ”tips för prestandakörning” på vindrutan. Det rapporterar Motortrend.

Uttalandet från den tyska tillverkaren innebär att deras modell kommer att vara en av de massproduktions-elbilar med längst räckvidd. I varje fall som vi känner till. Men ännu behöver Tesla inte oroa sig, även om det kommer att ta lång tid innan de hunnit beta av sin kölista på Model 3 – för BMW Inext-modellen ska inte lanseras förrän 2021.