Vattenfalls nya avtal: Förse Facebooks serverhallar med vindkraftsel

2018-05-23 11:59  
Facebooks serverhall i Luleå. Foto: TT

Det svenska energibolaget Vattenfall har tecknat ett långsiktigt avtal med it-jätten Facebook om att förse företagets nordiska datacenter i Danmark och i Sverige med el.

Avtalet innebär att Vattenfall kommer överföra el till datahallarna från tre nya vindkraftparker i Bjerkreim-området i sydvästra Norge, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall.

”Vattenfall är stolta över att kunna förlänga vårt långvariga samarbete med Facebook genom att integrera leveransen av ny förnybar el i det nordiska elnätet. Avtalet om kraftbalansering är Vattenfalls största med en extern part i Norden”, kommenterar Branislav Slavic, chef för Vattenfalls Business Sales i Norden.

Facebooks kommersiella direktör för energi och infrastruktur, Vince Van Son kommenterar i pressmeddelandet att it-jätten är positiv till partnerskapet med Vattenfall och det de menar är Facebooks största förnybara energiprojektet i Europa hittills.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt