Vattenfalls nya avtal: Förse Facebooks serverhallar med vindkraftsel

2018-05-23 11:59  
Facebooks serverhall i Luleå. Foto: TT

Det svenska energibolaget Vattenfall har tecknat ett långsiktigt avtal med it-jätten Facebook om att förse företagets nordiska datacenter i Danmark och i Sverige med el.

Avtalet innebär att Vattenfall kommer överföra el till datahallarna från tre nya vindkraftparker i Bjerkreim-området i sydvästra Norge, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall.

”Vattenfall är stolta över att kunna förlänga vårt långvariga samarbete med Facebook genom att integrera leveransen av ny förnybar el i det nordiska elnätet. Avtalet om kraftbalansering är Vattenfalls största med en extern part i Norden”, kommenterar Branislav Slavic, chef för Vattenfalls Business Sales i Norden.

Facebooks kommersiella direktör för energi och infrastruktur, Vince Van Son kommenterar i pressmeddelandet att it-jätten är positiv till partnerskapet med Vattenfall och det de menar är Facebooks största förnybara energiprojektet i Europa hittills.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt