Energi Fånga fisken hemma i köket I ett 500-liters akvarium simmar middagsfisken runt. Här i köket som byggts upp vid KTH i Haninge. Foto: Marie Gullew Forskarna har skapat ett hem där de odlar grönsaker och kryddväxter. Foto: Marie Gullew KTH Annika Carlsson Kanyama. Foto: KTH Håva upp middagsabborren ur akvariet och plocka salladen från köksväggen. Forskare vid KTH tar begreppet närodlat till en ny nivå. Ulla Karlsson-Ottosson Publicerad 6 nov 2013 kl 00.00 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons I akvariet simmar 40 fiskar av den abborreliknande arten Tilapia. Men de får inte växa färdigt. När de väger runt 600 gram ska de håvas upp för att hamna på middagstallriken. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ växthusgas energi Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Svenska satelliten kopplar upp franska polisens elitstyrka Sveriges första helt privatfinansierade satellit – täcker tredjedel av jorden. • Franska GIGN först att kopplas upp under OS. ”Taktisk kommunikationskanal.”
Efter enorma ai-satsningar och Tesla-nedgång – oro för bubbla inom ”megatech” Analytiker luftar tankar om en möjlig ai-bubbla efter att flera techbolag backar kraftigt på börsen.
Nu ska oljejätten kunna lagra mer koldioxid än Norges totala utsläpp Equinor har säkrat kapacitet att lagra mer koldioxid än Norges totala årliga utsläpp. ”En ny, kommersiell, norsk havsnäring” säger norska energiministern.