TECH

Twitter kan bli en betalningsplattform

Twitter kan bli en betalningsplattform.
Twitter kan bli en betalningsplattform.

Enligt uppgifter jobbar Elon Musk för att Twitter ska bli en betalningsplattform.
Användare ska både kunna skicka pengar till varandra och köpa saker.

Publicerad Uppdaterad

I ett försök att utveckla Twitter ytterligare har licenser sökts och mjukvara börjat utvecklas för att introducera betalningsmöjligheter på plattformen enligt uppgifter till Financial Times.

Elon Musk har tidigare utryckt en vilja att skapa en superapp som har meddelanden, betalningar och försäljning. Köpet av Twitter har han sagt ska accelerera den drömmen. Elon Musk har tidigare varit med och grundat X.com, en internetbank, som senare blev en del av Paypal.

Inga kryptovalutor till att börja med

Enligt Financial Times källor har licenser för att hantera betalningar börjat sökas i olika delstater i USA. Elon Musk har även utsett Esther Crawford, chef över produktstrategier på Twitter och Musks ”högra hand", till verkställande direktör för Twitter Payments – ett dotterbolag som startades i augusti förra året innan Elon Musk tog över.

Systemet ska i början erbjuda betalningsmöjligheter med fiatpengar (exempelvis amerikanska dollar) men funktionaliteten för kryptotransaktioner ska potentiellt kunna läggas till senare. Det kan ta tid och kosta mycket innan tillstånd för betalningstjänster ges, men Twitter hoppas på att ha tillstånden innan året är slut enligt Financial Times.

Esther Crawford, som enligt uppgifterna ska leda projektet tillsammans med ett mindre team, gjorde tydligt att man ibland behöver göra det lilla extra när hon delade en bild där hon sover över på kontoret.