Tvingades stänga fabrik – Teslas leveranser minskar

2022-07-04 08:42  
254 695 bilar levererades under det andra kvartalet – en nedgång med 18 procent jämfört med kvartalet innan. Arkivbild. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Teslas leveranser av elfordon minskade under det andra kvartalet jämfört med det första. Det främst på grund av att deras fabrik i Kina under flera veckor tvingats stänga ned, meddelade företaget under lördagen.

Elbilsjätten levererade 254 695 bilar från april till juni. Mot samma period året innan är det en uppgång med 27 procent – men jämfört med det första kvartalet 2022 är det en nedgång med 18 procent, första gången leveranserna backar så mycket på två år.

Tappet var större än väntat. Analytiker hade förväntat sig 264 000 leveranser, enligt en sammanställning från finansdataföretaget Factset.

Läs mer: Rapport: Teslas ”Autopilot” bakom flest krascher

Även andra aktörer i bilindustrin tappar. General Motors och Toyota minskade sin försäljning under det andra kvartalet med 15 respektive 23 procent, jämfört med samma period föregående år.

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt