Tesla nu högst värderade biltillverkaren

2020-07-02 10:04  
Nyproducerade Teslabilar lastas vid biltillverkarens fabrik i Fremont, Kalifornien i USA. Foto: AP/TT

Elbilstillverkaren Tesla har klivit upp på tronen som den högst värderade bilproducenten, sedan bolagets aktier stigit till rekordhöga nivåer och passerat Toyota.

Teslaaktierna har stigit över 163 procent sedan början av året och företaget har nu ett värde på över 200 miljarder amerikanska dollar, vilket är runt 6 miljarder mer än vad Toyota i dagsläget är värderat till.

Det betyder att Teslas värde är mer än tre gånger så högt som de andra amerikanska biltillverkarna General Motors och Ford tillsammans.

Aktiens uppgång tyder på ett ökat förtroende bland investerare för elfordons framtid och på Teslas övergång från en nischbiltillverkare till en global ledare inom miljövänligare bilar, skriver Reuters.

Läs mer: Tesla först över ”magiska” räckviddsgränsen 400 miles

Efter att ha gått med förlust i flera år har elbilstillverkaren vänt trenden och varit lönsamt tre kvartal i rad, sedan det tredje kvartalet 2019.

Efter verksamhetsåret 2019 redovisar Tesla intäkter på ungefär 24,6 miljarder amerikanska dollar och 367 200 levererade fordon. Teslas vd Elon Musk har tidigare sagt att Tesla ska leverera minst 500 000 fordon 2020, en prognos som inte ändrats trots coronapandemin.

Mer om: Tesla Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt