ELBILAR

Tesla avslöjar: Då lanseras nya prestandaversionen av Model 3

Den uppgraderade Tesla Model 3 lanserades efter sommaren. TIll nästa sommar kommer även en prestandaintriktad ”Performance-version” presenteras.
Den uppgraderade Tesla Model 3 lanserades efter sommaren. TIll nästa sommar kommer även en prestandaintriktad ”Performance-version” presenteras.

Under hösten lanserade Tesla sin uppdaterade Model 3, men modellutbudet var något kapat. Nu har tillverkaren bekräftat att Performance-versionen är på väg.

Sedan Model Y lanserades har sedanen 3 hamnat i skuggan. Men när Tesla uppgraderade bilen i höstas har intresset för Model 3 ökat. Dock kan hugade spekulanter endast välja mellan insteget som är bakhjulsdriven samt Long Range-modellen. Den tidigare möjligheten att få en Performance-modell finns inte längre.

Det här fick igång spekulationerna om att Tesla kanske skulle lansera en Ludicrious eller kanske till och med en Plaid-version av modellen. Dock förefaller det som att dessa kommer på skam. Till Wich car? Bekräftar Tesla att även framgent ska prestandaversionen av Model 3 gå under beteckningen Performance – men inte bara det.

Tidningen hänvisar till källor inom Tesla som menar att den nya versionen kommer vara mycket vassare än tidigare. Eller som de förklarar: den nu utgångna Model 3 Performance var ”undermålig”. Skälet till detta ska ha varit att fokus vid tiden modellen utvecklades var att få ordning på produktionen snarare än att vässa topp-versionen.

Därför ska Tesla nu förfina och förbättra alla de bitar som man anser inte var tillräckligt bra förra gången. Om det innebär att saker som att accelerationsprestanda (som var 0-100 km/h på 3,3 sekunder) inte var tillräckligt återstår att se. 

Enligt Wich Car? ska Model 3 Performance vara klar för en lansering till sommaren 2024.