Elbilar

Så mycket kostar MG:s el-kombi att leasa

MG5 är en eldriven kombi som tekniskt delar väldigt mycket med ZS EV. Foto: Press
MG5 är en eldriven kombi som tekniskt delar väldigt mycket med ZS EV. Foto: Press
MG5 har ett batteriet på 61,1 kWh. Foto: Press
MG5 har ett batteriet på 61,1 kWh. Foto: Press

Eldriven kombibilar är inget som det finns ett stort utbud av ännu. Men nu kommer MG:s alternativ som hugade spekulanter kan leasa för 2 690 kr/mån.

Publicerad

Sedan MG lanserades på svenska markanden har märket gjort stort avtryck med sina billiga elbilar. Faktum är att om man tittar på fjolåret, från lanseringen i juni fram till nyår – så var MG ZS EV den tredje mest sålda elbilen – före Teslas Model 3 och Model Y.

Delar mycket med ZS EV

Utöver crossovern har MG även lanserat Marvel R i elbilssegmentet och nu får vi snart ytterligare en modell att bekanta oss med: MG5.

Detta är en eldriven kombi som tekniskt delar väldigt mycket med just ZS EV. Orderböckerna öppnade redan i januari med ett kontantpris om 419 990 kr, men nu avslöjar MG vad bilen kostar att privatleasa.

Ett stycke MG5 i tappningen ”Luxury” går på 2 690 kr/månaden och för de pengarna får man då en kombi med saker som 360-kamera, konstläder och 17-tumsfälgar.

Snabbladdning upp till 87 kWh

Är man mer intresserad av räckvidd än fälgar – så skrivs den officiellt till 380 kilometer. Andra intressanta specifikationer är att batteriet är på 61,1 kWh, snabbladdning av detta sker i upp till 87 kWh, samt att motoreffekten är på 115 kW.

MG5 har ett batteriet på 61,1 kWh. Foto: Press
MG5 har ett batteriet på 61,1 kWh. Foto: Press

För många familjer är den stora frågan i sammanhanget vad man får in i skuffen. Den kompakta kombin klarar av 479 liter innan det är dags att fälla sätet och när man gjort detta så går det att få in 1 367 liter. Skulle inte det räcka går det att häkta på 500 kg på dragkroken.

Avtal på tre år

Men så åter till priset. Med 2 690 kr placerar sig MG återigen i prisläget under konkurrensen: Det kommer säkerligen många nappa på. Månadskostnaden avser avtal på tre år med en årlig körsträcka om 1 000 mil. Vill man köra längre så ökar månadsavgiften med 150 kr för 1 500 årliga mil och med 200 kr om det är upp mot 2 000 mil som ska köras.

Är man istället osäker på om MG5 är rätta bilen går det att ta ett tvåårskontrakt, men då startar priset på 2 836 kr/mån.