Elbilar

Så mycket kostar Kias nya E-Niro

Nya Kia E-Niro. Foto: Kia
Nya Kia E-Niro. Foto: Kia
Kia E-Niro, här har man utvecklat när det kommer till digitalisering. Foto: Kia
Kia E-Niro, här har man utvecklat när det kommer till digitalisering. Foto: Kia

Modernare med mer utrymme och längre räckvidd. Nya Kia E-Niro är ett rejält steg framåt på samtliga områden – och nu har tillverkaren även släppts svenska priser.

Publicerad

Det är ingen underdrift att säga att Kia E-Niro är populär bland svenska bilister. Inte minst eftersom den erbjuds som hybrid, laddhybrid samt elbil. Den sistnämnda var fjolårets näst mest sålda elbil – och vid sidan av nya EV6 har den travat på bra.

I höst är det dags för en ny generation. Den stora förändringen ligger i design och digitalisering.

En sak är att den nya generationen är större på alla håll och ledder. Det innebär förvisso att den exteriört är något större – men framförallt att den är rymligare i inuti. Bland annat har bagageutrymmet vuxit till 451 liter i hybriden, 348 liter i laddhybriden och 475 liter i elbilen. Den senare har även en frunk på 20 liter där fram.

Större batteri i elbilsversionen

Andra förändringar är att laddhybriden fått större batteri och starkare elmotor vilket ger positivt utslag på alla konton. Det viktigaste är kanske att man enligt den officiella siffran nu ska kunna ta sig 60 kilometer på en laddning.

En ny bil innebär även en ny prislapp – och Niro som laddhybrid kostar 381 900 kr vilket alltså är rätt mycket mer än tidigare.

När det gäller elbilsversionen E-Niro är det samma effekt på motorn som tidigare, dock har man på fabriken skruvat ner vridmomentet från 395 – till 255 Nm. Det är ingen liten skillnad. Batteristorleken anges dock något större, vilket då ger lite längre räckvidd (463 km). Även prislappen på modellen har blivit något större och nu startar elbilen på 495 900 kr.

Vad de båda laddbara bilarna kan komma att kosta för de som vill leasa är ännu inte satt. Något som dock är klart är att det går att beställa ett exemplar samt att de första bilarna kommer till landet i sommar.

Priser Kia Niro

Niro Hybrid: från 317 900 kr

Niro Laddhybrid: från 381 900 kr, privatleasing från 6 365 kr

Kia E-Niro: från 495 900 kr