Elbilar

Så här ser framtidens mack ut

Foto: Gridserve
Foto: Gridserve

24 supersnabbladdare, kafé, lounge och stormarknad. Gridserves framtidsmackar kommer att vara en helt annan upplevelse än de du hittar i dag längs motorvägen. Nu har bygget av den första startat.

Publicerad

Laddinfrastruktur har beskrivits som en hämsko för mass-elbilismen. En som vill råda bot är brittiska Gridserve, detta genom att sätta spaden i marken för vad de kallar för landets första ”Electric Forecourt”. Elbils-macken är den första av ett nätverk på över 100 stycken och byggs nära Braintree i Essex. Redan till sommaren beräknas den vara i full gång.

Så hur ser då framtidens mack ut? Jo, här kan 24 bilar snabbladda samtidigt. Detta i effekter på upp till 350 kW, vilket lär kapa laddtiderna rejält i framtiden. Under tiden kan förare sträcka på benen inne i kaféet, handla matvaror eller slappa i loungen. Därtill ska Essex-anläggningen även ha funktionen som utbildningscenter för de som är intresserade att veta mer om elbilar och hållbar energiproduktion. Här ska det även gå att testköra olika elbilar för att hitta sin favorit.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här