Opels elektrifierade offensiv – åtta modeller till 2021

2019-11-01 13:06  
Opel Corsa-e och Opel Grandland X Hybrid4. Foto: Opel

Corsa-e var bara början, redan 2021 ska Opel ha en hel palett av elektrifierade bilar. Och företaget avslöjar att alla modeller ska ha någon form av elmotor 2024.

Tidigare i år var Ny Teknik på plats då Opel slog på stora trumman och introducerade elbilen Coras-e. En modell som enligt vd:n Michael Lohscheller ska vara äkta tysk ingenjörskap – detta trots att den har fransk härstamning (bygger på Peugeot e-208).

Men Corsa-e är bara avstampet – till 2021 ska Opel ha tryckt ut åtta nya elektrifierade modeller, och tre år senare (2024) ska hela modellfloran vara elektrifierad.

– VI kommer att elektrifiera hela vår produktportfölj till 2025. Fler modeller kommer inom kort efter att vi har börjat med Corsa-e och Grandland X Hybrid4 i år, säger Michael Lohscheller i ett uttalande.

Så vad är det vi kommer att få bekanta oss med för modeller? Till att börja med är det elbilen Corsa-e som landar i Sverige i början av nästa år. Denna samt laddhybridversionen av Grandland X.

Läs mer: Elbilsoffensiven i Frankfurt: Reaktion snarare än aktion

2020 ska Opel även lansera eldrivna versioner av transportbilen Vivaro samt uppföljaren till Mokka X. Året efter kommer även elektriska varianter av Combo, Combo Life och Zafira Life samt en elektrifierad Astra.

– Den här produktportföljen kommer att sätta oss i en fantastisk position för att kunna möta de ambitiösa utsläppsmålen i Europa. El-mobilitet är en oumbärlig komponent i detta. Men våra ultra-moderna och effektiva förbränningsmotorer samt forskning inom bränsleceller kommer också att spela en viktig roll och bidra till att göra vårt företag hållbart och framtidssäkert, säger Michal Lohscheller.

Felix Björklund

Mer om: Opel Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt