ELBILAR

Nya detaljer om Polestar 4 – blir snabbaste modellen hittills

En coupé-suv med prestanda som toppar allt man tidigare satt på vägen. På bilmässan i Shanghai kommer Polestar 4 att premiärvisas.

Ny Teknik var på plats när Polestar lanserades som fristående märke, samt visade Polestar 1 2017
Ny Teknik var på plats när Polestar lanserades som fristående märke, samt visade Polestar 1 2017

Det är sex år sedan som Polestar gjorde entré som bilmärke och då visade upp sin Polestar 1. Platsen man valde för sin premiär var Shanghai – och nu återvänder tillverkaren dit för att på bilmässan i staden rycka skynket av en ny modell.

Den nya bilen går under namnet Polestar 4 och beskrivs som att den ”kombinerar de aerodynamiska egenskaper hos en coupé med utrymmet hos en suv – i en paketering som är förbättrad med hjälp av modern teknik.

Att det är en coupé-suv är dock inte det enda som Polestar avslöjar. Nej, vi får även veta att det kommer att bli den snabbaste produktionsbilen hittills. Det innebär att den trumfar Polestar 3:s accelerationstid 4,7 sekunder – men även de 4,2 sekunder som det tar för vassaste versionen av Polestar 2 att nå 100 km/h.

– Polestar 4 kompletterar vår första suv. Vi omvärderade hela designen för att skapa en ny typ av suv-coupé, säger Thomas Ingenlath, företagets chef, i ett uttalande.

Exakta specifikationer får vi alltså inte än, men grunden till bilen är densamma som crossovern Polestar 3 bygger på. Det innebär bland annat dubbla elmotorer som är utvecklade av Volvo Cars, ett batteripack på runt 100 kWh samt en räckvidd runt 50 mil.

Premiären är satt till den 18 april och vid sidan av 4:an kommer även Polestar 3 samt uppgraderade Polestar 2 att visas.