Elbilar

Nu kan svenskar beställa den extrema elbilen från Lucid

Foto: Lucid Motors
Foto: Lucid Motors
Foto: Lucid Motors
Foto: Lucid Motors

En räckvidd på 65 mil, topphastighet på 300 km/h och acceleration som en racerbil. På pappret är uppstickaren Lucids modell Air ett elbilsmonster. Och nu går den att beställa i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Det är nu nära fyra år sedan som Lucid för första gången visade upp sin modell Air. En bil som då beskrevs som den första äkta Tesla-utmanaren. Sedan dess har det varit förhållandevis tyst fram till 2018 då företaget släppte en video där bilen satte nytt banrekord på den legendariska racerbanan Laguna Seca i Kalifornien.

Under teknikmässan CES i Las Vegas tidigare i år lät de besökare ta en första tur i bilen, och nu har man nått nästa milstolpe. De har öppnat orderböckerna på utvalda marknader och Sverige är en av dem. Övriga länder med på listan är Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Island, Italien, Monaco, Nederländerna, Norge, Spanien och Schweiz. Marknaderna valdes utifrån en kombination av mognad, storlek samt laddinfrastruktur. Och för den nätta kostnaden av 1 000 dollar, motsvarande nästan 10 000 kronor får man en köplats.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här