Elbilar

Mercedes laddhybrider får längre räckvidd

Ökad räckvidd i Mercedes nya laddhybrider. Foto: Mercedes
Ökad räckvidd i Mercedes nya laddhybrider. Foto: Mercedes

Upp till åtta mil på en laddning. Det är vad Mercedes uppdaterade A- och B-klass laddhybrider nu klarar av. Därtill har tillverkaren uppdaterat laddmöjligheterna.

Publicerad

Sugen på en kompakt laddhybrid – men som fortfarande har bra räckvidd på el? Den smala nischen ser Mercedes nu till att fylla då uppdaterade versionerna av deras två instegsmodellen nu kommer.

Nytt är att man putsat på räckvidden med fem-sju kilometer vilket innebär att man på bra dagar ska kunna köra åtta mil på en laddning. Därtill har tyskarna även sett till att uppdatera hur själva laddningen går till. Istället för 3,6-7,4 kW som är sedvanlig laddkapacitet för hybrider – går det att få dessa med 11 kW. Något som gör att det 15,6 kWh stora batteriet ska gå att få fulladdat på 75 minuter.

På tillvalslistan finns även möjligheten att kryssa i DC-laddning på 22 kW. Gör man det kan man gå från tio till 80 procent på cirka 25 minuter.

Drivlinan är som tidigare en bensinmotor om 118 kW/160 hästkrafter som tillsammans med en elmotor på 75 kW /102 hästkrafter driver på framhjulen. Systemeffekten ligger på 160 kW/218 hästkrafter.

Officiellt ska båda bilarna klara sig på mellan 0,09 och 0,12 liter per mil, något som motsvarar ett koldioxidutsläpp på mellan 17 och 25 g/km.

Bilarna kommer att anlända till Sverige i februari och en A250e börjar på 499 900 kronor i halvkombiutförande och 509 990 som sedan. B250e börjar även den på 509 900.

Värt att notera är att B-klassen endast kommer erbjudas i laddhybridutförande medan A-klassen även lanseras med bensin- eller dieseldrift.