Elbilar

Här är första bilderna på Volkswagen ID7 – utlovad räckvidd 70 mil

ID7. Foto: VW
ID7. Foto: VW

På den stora elektronikmässan CES i Las Vegas ska VW visa upp ID7. Nyheter: Utöver lång räckvidd (70 mil) har tillverkaren skrotat kritiserad teknik från tidigare modeller.

Publicerad

Det var för sex år sedan som VW senast visade upp en bil på mässan Consumer Electronics Show i USA, CES, som startar i veckan. Men nu är det dags igen och den här gången är det en ”nära produktionsklar” version av konceptet ID Aero som nu fått namnet ID7

– Med nya ID7 utökar vi vårt utbud av eldrivna modeller för de övre segmenten. Sedanen kommer att erbjuda teknik och kvalitet i toppklass. ID7 är en av tio nya eldrivna modeller som vi planerar att lansera till år 2026. Vårt mål? Att leverera passande bilar till våra kunder inom varje enskilt segment, säger Thomas Schäfer, vd för Volkswagen Personbilar.

ID7. Foto: VW
ID7. Foto: VW

Stora nyheten med ID7:an är att den med största batteriet ska få en officiell räckvidd på upp till 70 mil. Därtill skiljer den sig en hel del mot tidigare ID-bilar. Skälet: att kunder inte gillade VW:s val när det kommer till digitalisering och infotainment.

VW uppger att man lyssnat på kritiken och därför får bilen ett nytt displaykoncept med en större 15-tumsskärm. Tillverkaren uppger att man ”integrerat luftkonditioneringen i systemets första nivå” vilket innebär att de digitaliserats. Dock finns det kvar touchknappar under skärmen, som nu är belysta.

ID7. Foto: VW
ID7. Foto: VW
ID7. Foto: VW
ID7. Foto: VW

Vidare lyfter VW fram att man inkorporerat ett nytt luftkonditioneringskoncept i bilen som känner av när föraren närmar sig och börjar värma/kyla kupén redan innan hen setter sig bakom ratten.

Men övrig teknik och specifikation? Nej, det håller VW under lock ännu så länge. I stället för att prata om motorer, laddeffekter eller liknande väljer tillverkaren att lyfta fram att kamouflagemönstret på bilen är elektrifierat och kan kopplas till ljudsystem för att visualisera rytm.

ID7. Foto: VW
ID7. Foto: VW

Officiell visning blir det 5-8 januari på CES I Los Angeles och produktionsversionen ska lanseras under andra kvartalet 2023.