Elbilar

Ford elektrifierar – lanserar flera hybrider

Foto: Ford
Foto: Ford
Foto: Ford
Foto: Ford

Amerikanska Ford har inte rosat marknaden när det kommer till elektrifiering – men nu ska det bli skillnad på det. Under eventet Go Electric visade biltillverkaren flera laddbara alternativ och hybrider.

Publicerad

För de som gillar Ford, men vill köra en hybrid, har det länge varit tunt. Förvisso finns modellen Mondeo som elhybrid, men i övrigt har det varit stiltje. Fram till nu. Under en upplevelse Ford kallade Go Electric i Amsterdam visade man upp ett helt batteri med nya modeller. Själv kallar tillverkaren det för en milstolpe, och det är bara att hålla med.

På evenemanget visades nya Kuga upp och den stora nyheten där är att bilen får tre elektrifierade alternativ. Dels handlar det om enklare mildhybridteknik där man kombinerar 48-voltsteknik med en dieselmotor. Därutöver kommer även en bensin-elhybrid – och en laddhybrid finnas med som alternativ vid lanseringen. Den sistnämnda har ett 14,4kWh-batteri vilket ska ge fem utsläppsfria mil och trycka ner den blandade förbrukningen till 0,12 liter/mil. Samtliga versioner kommer börja säljas under våren 2020. De som däremot vill ha en plug in kan slå till på minibussen Tourneo Custom. Även den ska klara upp till 50 kilometer på el.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här