Elbilar

Fiskers el-suv Ocean är den första av tre budgetmodeller

Foto: Fisker
Foto: Fisker
Foto: Fisker
Foto: Fisker
Foto: Fisker
Foto: Fisker

Ett batteripack på 80 kWh ska ge Ocean en räckvidd på upp till 482 km. Fisker lovar dessutom att deras el-suv ska kunna snabbladda motsvarande 32 mil på en halvtimme.

Publicerad

Det har gått mer än ett årtionde sedan Fisker Karma visades upp i USA. Det hela slutade med en företagsrekonstruktion, och modellen flyttade till Kina. Men sedan dess har den danske designern Henrik Fisker fått tillbaka sitt företagsnamn, och för tre år sedan utannonserade han sin comeback med rena elbilar.

2018 presenterade Fisker Inc. upp sedanen Emotion på Consumer Electronics Show i Las Vegas, en lyxbil där prislappen kan gå över 1,7 miljoner kronor. På mässan i januari 2020 kommer företaget att visa sin nya modell, den första av tre budgetbilar.

Fisker Ocean är en liten suv som har siktet inställt på Tesla Model Y. I USA ska båda konkurrenternas instegsversioner ligga under 400 000 kronor.

Ocean kommer att erbjudas med bakhjulsdrift eller drivning på alla fyra hjul. Ett batteripack på 80 kWh ska ge en räckvidd på upp till 482 km – och med Electrify Americas snabbladdare på 350 kW sägs Fisker-ägaren kunna få 32 mils räckvidd på bara en halvtimme vid stolpen. Bilen har en CCS typ 2 combo-plug.

Produktionen av Fisker Ocean är tänkt att dra igång under 2021, med de första större leveranserna under 2022, skriver Fisker i sitt pressläpp.