Elbilar

BMW släpper 5- och 7-serien som elbilar

BMW:s klassiska 5- och 7-serie ska släppas i en nya, batteridrivna versioner. Foto: Press
BMW:s klassiska 5- och 7-serie ska släppas i en nya, batteridrivna versioner. Foto: Press

Inom tio år ska BMW:s flotta ha sänkt sina koldioxidutsläpp med en tredjedel. Som en del i offensiven meddelar man nu att 5-serien och 7-serien samt suven X1 kommer som renodlade elbilar.

Publicerad

Med modeller som i3 och i8 låg BMW bra till gällande batterielektriska bilar. Men sedan hamnade tyskarna lite i bakvattnet. Nu pågår dock en stark upphämtning.

Under vintern presenterades i4, som en utmanare till Teslas Model 3 såväl som Polestar 2.

BMW lanserar tre nya elbilar

Nyligen visade BMW upp produktionsversion av iX3, den batteridrivna tappningen av bilmärkets storsäljande X3.suv. Detta är en del i BMW:s elbilsoffensiv där man fram till 2023 ska lansera tretton helt eldrivna modeller.

Nu betar tillverkaren av tre bilar i en tugga.

BMW har precis meddelat att man släpper batteridrivna versioner av sin klassiska 5-serie och 7-serie samt suven X1. Till detta har spionbilder på den batteridrivna 3-serien cirkulerat under sommaren. Därmed får BMW lättare att hålla kvar köpare som vill köra elbil, och kan stoppa läckaget till Tesla.

Siktar på stor co2-sänkning

Innan 2021 är slut ska tillverkaren erbjuda de helelektriska modellerna i3, iX3, i4 samt 5-serien, 7-serien och BMW iNext. Dessa ska även få sällskap av Mini Cooper SE.

BMW har nu lagt i en högre växel kring hållbarhet. Som en del i detta har BMW-gruppen satt som mål att över hela sitt modellprogram ha en sänkning av koldioxidutsläppen med minst en tredjedel till 2030.

För flottan av cirka 2,5 miljoner fordon globalt så innebär det en minskning med mer än 40 miljoner koldioxid över livscykeln till 2030.