Elbilar

Beskedet: Då kommer Model S Plaid och X Plaid till Sverige

Model S Plaid. Foto: Tesla
Model S Plaid. Foto: Tesla
Model X Plaid. Foto: Tesla
Model X Plaid. Foto: Tesla

Versionerna har tre motorer och extrem prestanda – nu meddelar Tesla att Model S Plaid samt Model X Plaid börjar levereras i Sverige under hösten. 

Publicerad

Model S och Model X har varit otillgängliga på de Europeiska marknaderna under omvandlingen till värstingversionen Plaid. Enligt Tesla är det den mest omfattande uppdateringen av modellerna hittills.

I november och december i år kommer de första leveranserna av Model S Plaid och Model X Plaid i Sverige, meddelar tillverkaren på onsdagen. Bilarna har fått allt från nya drivlinor och chassi ner till inredningar. Tre motorer ger vass prestanda.  

Model X Plaid. Foto: Tesla
Model X Plaid. Foto: Tesla

Priset: Cirka 1,6 miljoner kronor

Model S Plaid kombinerar en räckvidd på 600 km med en topphastighet på 322 km/h, och 0-100 km/h avverkas på 2,1 sekunder. Bilen kan bogsera upp till 1 600 kg. Det svenska priset anges till strax under 1,6 miljoner kronor.

Model X Plaid har en räckvidd på 528 km och en topphastighet på 262 km/h. 0-100 km/h tar 2,6 sekunder. Modellen kan bogsera upp till 2 250 kg. Även för Model X Plaid ligger den svenska prislappen strax under 1,6 miljoner kronor.