Tina Thörner i Race Touareg till Dakar

2005-10-10 15:58  

Den svenska kartläsaren Tina Thörner finns med i besättningen på en av de fem nykonstruerade VW Race Touareg 2 som ställer upp i Dakar-rallyt 2006.

Tina Thörner
Tina Thörner blir kartläsare åt sydafrikanen Giniel de Villiers, I övrigt finns flera toppförare i VW-stallet, Jutta Kleinschmidt, Bruno Saby, Carlos Sainz och Mark Miller.

Med den nykonstruerade Touareg 2 hoppas VW kunna lägga beslag på topplaceringarna i Dakar-rallyt, som betraktas som världens tuffaste rally.

I förra tävlingen gjorde de tre deltagande bilarna bra ifrån sig, och Jutta Kleinschmidt körde in på en tredjeplats. Mitsubishi har vunnit flera år i rad.

VW Race Touareg
Den nya bilen har längre hjulbas, större innerutrymme och mindre överhäng, den är 20 cm kortare än föregångaren.

Dubbla turbo ger extra kraft åt dieselmotorn. Bilen ska också ha gjorts mer lättservad.

Rally Dakar 2006 inleds på nyårsafton i Lissabon i år. Målgång blir det i Dakar i Senegal den 15 januari.

Tina Thörner, som blev bekant för den stora svenska publiken i teveprogrammet Bosse bildoktorn i våras, har tidigare varit kartläsare åt Jutta Kleinschmidt i Dakar-rallyt 1999, och åt Colin McRae i år.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt