Ny Teknik premiumsatsar – två nya reportrar på plats

2022-11-07 14:46  
Bill Burrau och Charlotta von Schultz är nya reportrar på Ny Teknik. Per Malm Danielson, till höger, är chefredaktör. Foto: Anna Orring

Nu är Ny Tekniks nya reportrar Charlotta von Schultz och Bill Burrau på plats på redaktionen i Stockholm. ”Det känns otroligt bra att kunna presentera Charlotta och Bill för våra läsare. Båda kommer att bidra stort till utvecklingen av vårt premiuminnehåll”, säger Per Malm Danielson, chefredaktör på Ny Teknik.

Ny Teknik har rekryterat två nya reportrar till redaktionen i Stockholm.

För trogna läsare är elektroingenjören och journalisten Charlotta von Schultz ett välbekant namn i spalterna. Hon gjorde sin första sejour på Ny Teknik mellan 2003 och 2016. De senaste åren har hon arbetat som reporter på branschtidningen Elinstallatören.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka på Ny Teknik. Under min förra vända på tidningen hann jag bevaka i princip alla teknikområden, och själv är jag lite extra intresserad av energi-, medtech- och miljöområdet. Jag tycker det är jättespännande att få sätta mig in i teknikinnovationer och –utmaningar hos startups såväl som etablerade bolag – och att försöka beskriva det på ett begripligt och lockande sätt, säger Charlotta von Schultz.

Även Bill Burrau, civilingenjör i subatomär fysik och astrofysik från KTH, är bekant för Ny Tekniks läsare. Han klev in som praktikant för drygt ett år sedan och har sedan dess verkat som frilansande rymdreporter vid sidan om arbetet som patentrådgivare på immaterialrättsföretaget Awa.

Nu blir han för första gången teknikreporter på heltid.

– Steget från patentingenjör till teknikreporter är inte så långt som man kan tro. Att behöva sätta sig in i ny teknik och att på detaljnivå försöka reda ut tekniska problem är något som båda jobben har gemensamt. Den stora skillnaden är att jag nu ska skriva texter som folk faktiskt ska vilja läsa, vilket känns väldigt kul. Jag ser också fram emot att utvecklas journalistiskt och bredda mina kompetenser inom alla sorters teknikområden, och framför allt att dela med mig av det jag själv lär mig, säger Bill Burrau.

”Kvalitetsjournalistik inom teknik, energi och klimat blir viktigare”

Ny Tekniks chefredaktör Per Malm Danielson säger att rekryteringarna är i ett led i en utökad satsning på tidningen premiumjournalistik.

– Vi ser att behovet av förklarande kvalitetsjournalistik inom teknik, energi och klimat bara blir viktigare och viktigare. Våra läsare är kunniga, nyfikna och krävande på ett positivt sätt. Med Charlotta och Bill på redaktionen kan vi fortsätta vår satsning på ännu mer premiuminnehåll för våra betalande prenumeranter, säger Per Malm Danielson.

Även techreportern Peter Ottsjö är tillbaka på Ny Tekniks redaktion. Han har varit tjänstledig för att skriva boken ”Evigt ung: Min och människans dröm om odödligheten”.

Läs mer: Han vill leva längre än någon annan människa har gjort

Boken ges ut av förlaget Volante och finns att köpa från och med den 29 november.

Ny Teknik

Mer om: Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt