MTG sänder okodat i marknätet

2004-03-12 07:21  

I dag släpps de båda MTG-ägda tevekanalerna TV3 och ZTV in i det digitala marknätet och kan ses av 90 procent av den svenska befolkningen utan extra kostnad utöver digitalboxen.

- Vill vill dementera uppgifterna att MTG skulle sända en bantad version av TV3 i marknätet. Det blir samma version av TV3 som sänds på andra ställen, säger det statliga sändarbolaget Teracoms tv-chef Anna Rolén i ett pressmeddelande.

MTG:s tredje kanal som fått tillstånd att sända i det utökade digitala marknätet, TV8, kör igång sina sändningar senast den 30 april. Samtliga MTG-kanaler sänds okodade, det vill säga utan att det behövs ett särskilt programkort. Men det krävs en digital-tv-mottagare.

- Överenskommelsen med MTG kan få stor betydelse för utvecklingen av digital-tv och underlätta övergången från analogt till digitalt, säger Anna Rolén.

Det digitala marknätet har nu 27 kanaler inklusive TV8 och ytterligare fem rikskanaler planeras, plus en rad regionala kanaler.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt