Fler begravningar kan strömmas digitalt

2020-03-24 07:36  
Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

För att undvika att coronavirusets sprids mellan människor erbjuder nu flera begravningsbyråer att strömma begravningar, rapporterar P3 Nyheter.

– Det blir en direktsändning via mobiltelefon eller dator. Vi har inte erbjudit tjänsten innan, men den har aktualiserats just nu i det här läget, säger Peter Göransson på Fonus.

Än så länge erbjuder man bara en strömmad begravning som ett alternativ. Begravningar genomförs just nu enligt Folkhälsomyndighetens råd om att hålla avstånd i bänkarna och att minimera kroppskontakt mellan gästerna för att trösta varandra.

Läs mer: Det här vet vi om coronaviruset

Ett antal begravningar i landet har skjutits upp för att minimera smittspridningen och många drar sig för att delta eller lämnar återbud, något som syns tydligt hos begravningsbyråerna. Enligt Ulf Lernéus, förbundsdirektör på Svenska begravningsbyråers förbund, handlar det om uppskattningsvis 100 återbud dagligen runt om i landet, som kan kopplas till virusoro.

Mer om: Coronaviruset

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt