Enklare nätsurfa med programmerbar musmatta

2001-02-21 13:00  
Amerikanska företaget Mysmart har lanserat en programmerbar musmatta som ska göra det lättare för nybörjare att surfa på webben.
Baktanken är också att göra det lättare att handla på webben. Musmattan, som kopplas till datorn via en usb-port, har nämligen också en inbyggd kortläsare med vars hjälp butiker på webben lättare ska kunna identifiera den som handlar.
 
Konceptet består dessutom av en specialgjord portal som det är meningen att den som använder musmattan ska hamna på först.
 
Musmattan innehåller nio programmerbara knappar där det är tänkt att användaren ska lägga sina favoritlänkar. Genom att trycka på en knapp hoppar webbläsaren i datorn direkt till den webbsida som knappen är programmerad för.
 
Vidare finns det fasta knappar för att komma åt sin e-post, hoppa till nyhetsplatser eller anropa kategorier i en webbkatalog på portalen. Vissa knappar är avsedda för att skicka reklam till användaren.
 
Genom att den som köper musmattan också får tillgång till internet har Mysmart koll på identiteten och kan utfärda ett id-kort med mikrochip inbyggt som fungerar som ett digitalt certifikat. Affärer som ansluter till idén bakom Mysmart får då tillgång till alla kunder som har ett sådant kort.
 
När kortet sitter i kortläsaren kan konsumenten bara trycka på en knapp på musmattan för att genomföra affären med webbhandlaren.
 
ID-kortet innehåller också information om vilka webbplatser de programmerbara knapparna är inställda för, så att musmattan kan användas av alla personer i ett hem. Kortet kan också användas i andra hem som har en likadan musmatta kopplad till datorn.
 
Produkten finns ännu bara på den amerikanska marknaden och kostar där cirka 200 kronor. Det låga priset är tänkt att locka många att börja använda metoden. Istället är det handlare som ansluter sig till systemet som Mysmart ska tjäna pengar på.
 
Musmattan kräver installation av särskilda program och fungerar bara på datorer med operat

Tomas Carlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt