Efter Musks Twitter-köp – kampanjer för att lämna plattformen

2022-04-26 13:25  
Folk hotar med att lämna Twitter. Arkivbild. Foto: Gregory Bull AP/TT

Efter att Elon Musks köp av Twitter blev känt har en rad kampanjer startats som går ut på att lämna plattformen. Frågan är om det får någon effekt.

När Elon Musk tar över Twitter kan det innebära att tidigare uteslutna politiker, som Donald Trump, välkomnas tillbaka. Många användare är kritiska till ägarbytet och en rad olika hashtaggar om att lämna Twitter trendar på plattformen under tisdagen.

Musk-supportrar som i sin tur kritiserar kampanjerna bidrar också till att de sprids ytterligare.

Det är inte första gången missnöjda användare tar till en hashtag mot techbolag. Nyligen ville många lämna Spotify efter skandalerna kring Joe Rogan. Även Facebook har hamnat i liknande blåsväder.

Läs mer: Varför vill Elon Musk köpa Twitter? – ”Enorm potential”

Om det får någon större påverkan på bolagen är dock tveksamt.

– Vid tidigare liknande kampanjer som exempelvis #deleteFacebook eller #deleteNetflix så har det i slutändan inte varit så många som faktiskt raderade kontot. Vi påverkas ju av att personer runt omkring oss och alla andra finns på plattformen, säger Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza.

Johanna Ekström/TT

Mer om: Twitter Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt