Populärteknik

Forskare förklarar – så ska du dricka din whisky

Forskning bekräftar: Vatten i din whisky höjer smaken. Foto: TT

Gör det någon skillnad om man adderar några droppar vatten till sin whisky? Forskare vid Linnéuniversitetet har svaret.

Publicerad

Du har säkert hört det många gånger från whiskyentusiasten. En droppe vatten i din whisky kommer ta fram doften och smaken ur den gyllene drycken.

Nu kan whiskyentusiasten även backa det här med forskning. Genom den något okonventionella användningen av datorsimulering kan forskare nu förklara varför den där droppen gör sig så väl i den omåttligt populära spritsorten.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här