TECH

Här intervjuas Mark Zuckerberg inne i metaverse: ”Det är helt otroligt”

Meta, Facebook, virtual reality.
Lex Fridman intervjuar Mark Zuckerberg i metaverse. Båda har fått sina ansikten scannade med särskild teknik från Meta. På sikt ska man kunna göra scanningen med en vanlig mobiltelefon.

ANALYS. Intervjuer har vi sett några förut. Vi har till och med sett intervjuer i virtual reality förut. Men vi har aldrig sett något så tekniskt imponerande som den mellan podcastprofilen Lex Fridman och Metas vd, Mark Zuckerberg, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö.

Publicerad Uppdaterad

Kvicklera dyker upp i huvudet. Centimeterförskjutningar. Små tecken på ett kommande skred. Det är för tidigt att säga vad Lex Fridmans metaverseintervju Mark Zuckerberg kommer att innebära i långa loppet. Men det kändes som om marken rörde sig lite under våra fötter. 

Jag har aldrig för ett ögonblick ifrågasatt Zuckerbergs namnbyte från Facebook till Meta. Det är liksom lite mer rimligt att ta ett namn som tydligt signalerar skiftet vi står inför än att bevara något som på svenska betyder ansiktsbok. Desto fler har skrattat, hånat och gottat sig åt att se Meta stappla sig fram i virtuella världar som ser ut som om de ritats upp strax efter millennieskiftet. Det ska dom jävlarna bara ha för att de gjorde sig förmögna på att sälja ut våra privatliv. 

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här