TECH

Blir det någon MMA-match mellan Musk och Zuckberg? Båda verkar träna för det

Metas vd Mark Zuckerberg och Twitterchefen Elon Musk.
Metas vd Mark Zuckerberg och Twitterchefen Elon Musk.

”Celebrity tech match”, ”Battle of the billionaires”. Den eventuella MMA-matchen mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg har fått många namn. Om den blir av eller inte återstår att se, men en sak är säker: båda tränar för den.

Publicerad Uppdaterad

Behöver världen två techmiljardärer som slåss mot varandra i en bur? Sannolikt inte. Men det kan vara en MMA-match som är på väg att hända.

Teslas vd och hajpmaskin Elon Musk har utmanat Metas vd Mark Zuckergberg i en ”cage fight”. Han vill alltså slåss i en bur. Den vaga utmaningen kom på Twitter den 21 juni där Musk skriver ”Jag är redo för en cage match om han är lol”, där ”han” är Zuckerberg. Anledningen till den eventuella matchen ska vara att Meta överväger att bygga en utmanare till Twitter.

Om det var ett skämt eller in är ännu oklart – men någon som antog utmaningen var Jiu-jitsu-älskaren och Meta-bossen Mark Zuckerberg som på sin Instagram lade upp en skärmdump på Musks tweet med en uppmaning att skicka honom adress till matchen. På det svarade Musk kort på Twitter “Vegas Octagon”.

Sedan dess har internet tävlat i att avfyra skämt och memes om det hela. Men från de eventuella slagskämparna själva har det varit relativt tyst. Fram till nu.

Nyligen sågs Zuckerberg träna just jiu-jitsu med tech-poddaren Lex Fridman. Och hör och häpna – Tesla-chefen vill inte vara sämre och har nu genomfört ett pass med Fridman även han.

Fridman skriver i sitt inlägg att han är imponerad över Musks styrka, ”både stående och på marken. Det var episkt”. Han skriver också: ”Det är verkligen inspirerande att se Elon och Mark utöva kampsport, men jag tror att världen skulle tjäna mer på om de tränar kampsport utan att slåss i buren”.

Många undrar om nu matchen verkligen kommer att bli av – det återstår att se. En som ställer sig i samma ringhörna som Fridman är Mario Nawfal, vd för IBC Group. Han anser att slagskämparnas tid skulle vara bättre spenderad på att fokusera på att förändra världen, var och en på sitt eget sätt. "Allt som försenar Neuralinks chip eller vår resa till Mars, är jag emot".

En annan som inte är helt nöjd med kampsportsplanerna är, Elon Musks mamma, Maye Musk. På Twitter har hon bland annat avrått människor från att uppmana till matchen, men också att hon har blåst av matchplanerna ”men inte berättat för dem än", ”dem” i det här fallet är förstås Musk och Zuckerberg. 

Kanske är det så att det krävs att en mamma kliver in och bestämt säger nej för att det inte ska bli av?