Efter AT&T-avtalet – nu släpps hennes smarta iot-larm i Sverige

2017-11-23 13:58  

Telejätten AT&T har redan nappat på Elin Elkehags smarta rörelselarm. Nu börjar iot-prylen Stilla Motion säljas även i Sverige.

I början av november rapporterade Ny Teknik att den amerikanska telekomoperatören AT&T har fått upp ögonen för svenska Elin Elkehag och hennes smarta rörelselarm.

Produkten, som ser ut lite som en puck, kallas för Stilla Motion och innehåller en accelerometer och andra sensorer som gör att larmet känner av minsta beröring.

När larmet går av börjar den lilla pucken genast låta, och skickar ett varningsmeddelande till användarens telefon.

Nu har Stilla Motion dykt upp i svenska butiker för första gången sedan produkten lanserades på gräsrotsfinanseringenssajten Indiegogo i september förra året.

Det är Designtorget som står bakom satsningen på Elin Elkehages iot-pryl, som kommer att säljas via kedjans sajt och dess åtta butiker runt om i landet.

– Vi är oerhört glada att kunna få ut vår produkt på den svenska marknaden då vi har hjärtat i Sverige även om bolaget juridiskt är baserat i USA, säger Elin Elkehag.

Anmäl dig till Ny Tekniks event om Industrial internet of things här!

Designtorget är enligt Elin Elkehag en ”perfekt lanserinspartner” för Stilla Motion i Sverige.

– Vi fokuserar väldigt mycket på design och användarvänlighet på Stilla vilket ligger väl i linje med deras koncept.

Kalle Wiklund

Mer om: IOT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt