ANNONS FRÅN DEWESOFT

Smarta mätsystem given del i fordonsutveckling

Med en accelererande utveckling inom elektrifiering och hybridisering följer allt högre krav på elmotorernas energieffektivisering. För att landa rätt krävs mätsystem som går att anpassa efter nya teknologier och krav.

Publicerad Uppdaterad

Dewesoft utvecklar och producerar datainsamlings- och mätsystem samt mjukvara för lösningar kring allt inom elektrifiering och fordon. Med huvudkontor i Slovenien och filialer över hela världen är företaget en global aktör med en hjälpande hand i varje tänkbar bransch inom fordonsindustrin.

– Vi verkar inom alla branscher där det finns ett behov av att mäta och att samla in data. Våra kunder finns inom allt från kärnkraftsindustrin till flygindustrin och bilindustrin – bland annat använder framstående Formel 1-stall vår teknologi. Egentligen kan den implementeras i vilka fordon som helst, säger Tobias Ljunggren, sales manager på Dewesoft i Sverige.

Skräddarsydda och modulära lösningar
Dewesofts mätsystem är kända för sin flexibilitet, något Tobias Ljunggren menar är en del av företagets framgång. Kunderna kan få väldigt skräddarsydda och modulära lösningar, och dessa önskemål resulterar ofta i vidareutveckling av Dewesofts portfölj.

– Våra mätsystem är unika på det sättet att vi kan bygga på det befintliga systemet med fler moduler, och därmed mäta upp till tusentals olika kanaler med olika mäthastigheter. Det ser våra kunder som en stor fördel. Vi kan alltid lösa deras problem även om behoven varierar, säger Tobias Ljunggren.

Ta del av mjukvaran från hårdvara gratis
Dewesoft var i företagets tidiga historia ett startup-bolag som nu snabbt har vuxit till en stor spelare med över 250 anställda världen över. En kompetensintensiv personalstyrka som behövs när elektrifieringen och hybridiseringen blir en allt större del av fordonsindustrin, och kraven på Dewesofts lösningar växer.

– De olika systemen i de elektrifierade bilarna blir allt mer komplexa, och det kräver att våra system kan logga fler signaler parallellt. I slutändan ska systemet ta fram en samlad och tidssynkad datafil, och där tycker jag att Dewesofts system är helt oslagbara, säger Tobias Ljunggren och fortsätter:

– Våra kunder får även ta del av mjukvaran från vår hårdvara helt gratis. Licensen följer med mätfilen automatiskt och alla kunder som använder våra system kan analysera datan i efterhand utan extra licenser och medföljande kostnader. Detta ger kunden en väldigt stor frihet och ett lugn, all rådata finns insamlad och kan exporteras när tid finns.

Finns nära till hands för kunden
En viktig del av Dewesofts verksamhet är eftermarknaden, och att finnas nära till hands för service och support oavsett var i världen kunden finns.

– Med dagens teknik kan vi koppla upp oss mot kundens mätsystem i realtid, men vi vill också finnas lokalt och prata kundens språk. Det är en väldigt viktig del för oss, säger Tobias Ljunggren.

Annonsinformation:

Slovenska Dewesoft grundades 2000 och är en framstående producent av mätsystem med stark närvaro globalt. Sammanlagt har bolaget över 250 anställda. Alla instrument från Dewesoft är utformade för att vara enkla att använda och kan byggas ut modulärt. Programvaran för datainsamling och dataanalys, Dewesoft X, har fått flera internationella priser. Ta kontakt med det svenska teamet via sales.se@dewesoft.com och läs mer om Dewesoft här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@almatalent.se.