ANNONS FRÅN SILEX MICROSYSTEMS

Silex Microsystems expanderar lokalt och globalt

Edvard Kälvesten är vd på Silex Microsystems.

När det gäller framgångssagor så är företaget Silex Microsystem ett skolboksexempel på en sådan. Företaget grundades år 2000 av nuvarande vd Edvard Kälvesten och fyra av hans dåvarande studenter på KTH. Nu, 20 år senare, är de 250 anställda och världsledande inom MEMS-teknologin.

Publicerad Uppdaterad

Sverigebaserat

Efter att företaget vuxit ur lokalerna i labbet på KTH har huvudkontoret haft sin plats i Järfälla utanför Stockholm. I dagsläget tillverkar Silex Microsystems produkter åt kunder inom en lång rad av olika branscher. Alla skräddarsydda för en specifik kund och applikation. Det gör att företaget tillverkar ett brett utbud av produkter och har en unik position på marknaden jämfört med sina konkurrenter, som för närvarande är relativt få. Silex Microsystems kunder finns över hela världen, så lokala säljkontor finns belägna även i USA och Kina för att enklare ha kontakt med den internationella kundkretsen där även stora företag i Asien och Norra Europa ingår.

Världsledande

Silex Microsystems kan idag titulera sig som världens ledande renodlade tillverkare av kundanpassade MEMS produkter. MEMS är en förkortning och står för Micro Electro Mechanical Systems vilket är komplexa mekaniska och elektriska mikrosystem i form av kiselchip. Företaget producerar ett brett sortiment av olika MEMS produkter åt kunder som arbetar inom allt från fordonsindustrin till medicinteknik. Många av de MEMS komponenter som Silex Microsystems tillverkar återfinns även inom lösningar för optisk telekommunikation.

Företaget expanderar

Silex Microsystems har haft en stadig tillväxt de senaste åren och ökat med ca 20 % varje år. De anställda kommer från alla möjliga inriktningar och får sedan vidareutbildning internt inom MEMS-teknologin. Silex Microsystems fortsätter att utöka här i Sverige och siktar på att bli 300 anställda under nästa år. Parallellt med detta bygger företaget en ny fabrik i Kina. En karriär på Silex Microsystem kan alltså vara en anställning som börjar i Järfälla som sedan leder till en utlandsvistelse i Peking.

Silex söker nu flera medarbetare i samband med expansionen.

OM SILEX MICROSYSTEMS

Svenska Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, i vissa fall ner på nanonivå, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag cirka 700 Mkr och har 250 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001.

Besök oss här.