ANNONS FRÅN SAFT

Saft AB breddar sina batteritjänster genom dotterbolaget Oskvolt

Daniel Nilsson leder Oskvolt service expansion.

Saft AB, ett globalt ledande batteriföretag med över 100 års erfarenhet, breddar sina tjänster genom dotterbolaget Oskvolt. Med fokus på innovativ, säker och pålitlig batteriteknologi vill Saft och Oskvolt hjälpa företag att maximera nyttan av sina batteriinvesteringar och möta den ökade efterfrågan på batteriservice.

Publicerad

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Saft har länge varit känt för sina högpresterande batterier, som används inom en rad olika industrier och applikationer, från säkerhetsapplikationer och reservkraft till framdrivning på land, till sjöss, i luften och i rymden. Med dotterbolaget Oskvolt tar företaget sin långa erfarenhet av batterier och batteriservice till externa kunder, för att möta det växande behovet av batteriunderhåll och service.

– Vi förstår att det finns ett ökat behov av batterier och olika typer av applikationer. Med vår långa erfarenhet från batteriproducenter och överflöd av kompetens vill vi dela med oss av detta till resten av marknaden, säger en talesperson för Saft.

Från Asien till Sverige

Oskvolt började som ett svar på ett kundönskemål från Asien, där kunder efterfrågade ackrediterade metoder för batteriprovning och certifiering av batterier. Saft insåg att de hade kompetensen för att möta dessa krav även i Sverige och ackrediterade sig själva, vilket ledde till skapandet av Oskvolt.

Besök Saft här

Med sitt ursprung i batteriproducentvärlden har Oskvolt en unik insikt i servicevärlden. Företaget erbjuder kunnig och dedikerad personal som kan garantera maximal nytta av kundernas batteriinvesteringar, vilket ger en extra säkerhet för företag som vill säkerställa att deras batterier är pålitliga och välfungerande.

– Batterier som inte servas är en dålig investering. De behöver underhållas för att vara pålitliga och fungera när de behövs, förklarar Oskvolts talesperson.

Oskvolt erbjuder service för allt från små batterier till stora containrar fulla av backup- eller balanseringsbatterier, vilket visar på bredden i deras tjänsteutbud. Bland deras kunder finns underleverantörer till transportindustrin, såsom tåg- och båttillverkare, samt serverhallar där Sverige utmärker sig.

Besök Oskvolt här

För att klara den pågående energiomställningen krävs batterier i allt större utsträckning. Genom att erbjuda batteriservice genom Oskvolt kan Saft och dess kunder bidra till en mer hållbar och pålitlig batterianvändning.

Om Saft & Oskvolt:

SAFT AB ingår i den franska koncernen SAFT SA under divisionen Industry, Mobility & Infrastructure. Med ca 500 anställda är SAFT AB en betydande del av koncernens ca 4000 anställda. Oskvolt är ett dotterbolag till Saft AB som fokuserar på ackrediterade prover och batteri underhåll.