ANNONS FRÅN WELAND SOLUTIONS

Så effektiviserar automater lagerhanteringen

Weland Solutions har levererat ett komplett och helautomatiskt lagersystem till Rollco. De tre hissautomaterna med kompletterande plockhjälpmedel effektiviserar lagerhanteringen och minimerar risken för felplock.

Publicerad Uppdaterad

Rollco i Helsingborg är specialiserade på komponenter till linjära förflyttningar och automationslösningar inom industrin. För att jobba mer effektivt och strukturerat med sin lagerhantering tog de kontakt med Weland Solutions. Grunden i det nya systemet är tre hissautomater av sorten Compact Twin Heavy 2440 som kompletterats med ytterligare lastbrickor, olika plockhjälpmedel och WMS-systemet Compact Store (Warehouse Management System).

En unik hissautomat

Med Compact Twin kunde Rollco spara golvyta, öka plockhastigheten och försäkra sig om att lagringsytan utnyttjas på bästa sätt. Compact Twin är en unik hissautomat och den enda på marknaden som kan hantera två lastbrickor samtidigt.

Kompletterande plockhjälpmedel

För att effektivisera plockprocessen ytterligare valde Rollco att komplettera hissautomaten med fyra olika hjälpmedel: LED-list, Put to Light, Plockdisplay och Fotpedal. LED-listen hjälper operatören genom att markera var på lastbrickan som godset ska plockas. Put to Light, som gör att Rollco kan plocka upp till 20 ordrar samtidigt, visar sedan till vilken kundorder som godset ska placeras. Plockdisplayen ger en översiktsbild på lastbrickan och med fotpedalen kan operatören kvittera godsplockningen utan att behöva använda händerna.

- Det smarta lagersystemet har gjort att Rollco kan jobba mer strukturerat och med minimerad risk för felplock. Compact Twin kan enkelt hantera deras tunga gods och utifrån hissautomaterna har vi tillsammans valt ut kompletterande plockhjälpmedel. Vi har varit med i projektet från planeringsarbetet till slutleverans, säger Mikael Svensson på Weland Solutions.
Hjärnan i systemet

Hissautomaten och plockhjälpmedlen hanteras med hjälp av WMS-systemet Compact Store. Ett system som möjliggör central hantering av uppgifter som inventering och lagerplatser. Systemet kan kopplas ihop med affärssystem och är uppbyggt i moduler. Vilket gör att det kan skalas upp och ner beroende på hur många enheter som finns i systemet.

Fakta:

Tillverkare: Weland Solutions AB. Produktkategori: Hissautomater. Produkt: Compact Twin Heavy 2440. Tillbehör: LED-list, Put to Light, plockdisplay och fotpedal. Kund: Rollco, Helsingborg

Läs mer: www.welandsolutions.se