ANNONS FRÅN BOTKYRKA KOMMUN

Botkyrka kommun lever upp till ”Långt ifrån lagom”

Anders Öttenius och Lisa Bodinger. Foto: Adrian Beck

I Botkyrka sker just nu en stark utveckling. Här växer kommunens medarbetare i takt med befolkningsökningen, tack vare mångfald, kreativitet och en tillåtande organisationskultur.

Publicerad Uppdaterad

Genom offensivt satta bostadsförsörjningsmål är dagens höga marknadstryck på kommunen både roligt och utmanande, berättar Anders Öttenius, chef för gata- parkenheten i Botkyrka:

-Tidigare har kommunen ansetts ligga för långt ifrån de centrala delarna i Stockholm, men nu är Botkyrka väldigt attraktivt – vi är ingen liten småstadskommun utan den femte största i länet, med dryga 90 000 kommuninvånare. Genom att arbeta aktivt för att bemöta befolkningstillväxten, växer vi samtidigt som organisation och utvecklar våra arbetssätt.

Lisa Bodinger, projektledare för exploatering på mark- och exploateringsenheten, har arbetat inom kommunen under fyra år och ser tydligt hur intresset har ökat för Botkyrka:

- När vi gjorde markanvisningstävlingar förr om åren fick vi kanske ett eller ett par bra förslag. I dag får vi massor med bra projektidéer att jobba med.

Kommunens motto, ”Långt ifrån lagom”, genomsyrar hela verksamheten. Både Anders Öttenius och Lisa Bodinger uppskattar den tillåtande och kreativa organisationskulturen – här får medarbetarna ett stort eget ansvar för ärendena och projekten.

- Jag styr i princip mina arbetsdagar helt själv.  Jag bokar in avstämningar när de behövs, men i övrigt har jag en väldigt stor frihet i hur jag vill planera mina arbetsdagar. Det underlättar verkligen livspusslet som småbarnsförälder och jag hinner lämna på dagis varje morgon, vilket är jätteviktigt, säger Lisa Bodinger.

I takt med att Botkyrka kommun växer läggs samtidigt stor vikt vid att fortsätta vara med under hela samhällsbyggnadsprocessen - från ax till limpa.

- I centrala Stockholm är det vanligt med specialister som enbart finns med under ett specifikt skede i samhällsbyggnadsprocessen. Men här finns mark- och exploateringsenheten och även vi på gata- parkenheten med under hela processen, säger Anders Öttenius.

- Det var en av de främsta anledningarna till att jag sökte mig hit och att jag nu trivs bra här. Som projektledare får jag möjligheten att vara med från idéstadiet till att besöka de färdiga lägenheterna. Det är häftigt, tillägger Lisa Bodinger.

Lisa Bodinger arbetar med större bostadsexploateringsprojekt, bland annat Slagsta strand, som på sikt kommer att bli en helt ny stadsdel i Botkyrka.

- Vi pratar om en omfattning på 1200 lägenheter med allt vad det innebär, i form av service och andra funktioner. Det är ett jättespännande projekt där vi nu detaljplanerar den första etappen.

Kommunen arbetar även med parkupprustningsprogram, där två centrala parker rustas upp och utvecklas varje år:

- Hur de ska utvecklas och vilka behov som finns inhämtas via medborgardialoger med de som bor i stadsdelen, närmast grönområdet. Det är det som gör vårt arbete inom den offentliga sektorn så meningsfullt, att vi jobbar för kommuninvånarna, säger Anders Öttenius.

Botkyrka är nu på jakt efter flera nya nyckelroller i samhällsbyggnadsprocessen:

- Här är mångfald en av Botkyrkas styrkor. Oavsett om du till exempel har ett annat modersmål i grunden eller en funktionsnedsättning, är du välkommen till en engagerad och positiv organisation med en stark gemenskap. Här kan du vara dig själv, avslutar Anders Öttenius.

I Botkyrka gör du skillnad

Tag chansen och visa framfötterna i ett vinnande team, i en kommun som uppskattar sina medarbetare. Just nu söker vi dig som vill arbeta som:

- Bygglovshandläggare
- Trafikplanerare
- Exploateringsingenjör

Mer information om hur det är att jobba hos oss samt vad vi kan erbjuda finner du här.