ANNONS FRÅN HÖRMANN

Avancerade väghinder – för säkrare mötesplatser

Pär Odén, försäljningschef (t.v.) & Cenneth Jälkemo, produktansvarig (t.h.). Foto: Pavel Koubek
Foto: Pavel Koubek

Hörmann-gruppen utökar sitt sortiment med nya avancerade väghindersystem av olika slag. Syftet med initiativet är att göra gator, torg och fastigheter säkrare.

Publicerad Uppdaterad

Hörmann är en av Europas ledande leverantörer av portar, dörrar och lastteknik med tillhörande drivenheter. Genom företagets senaste förvärvning av italienska Pilomat breddar man sitt produktsortiment och erbjuder nya väghindersystem eller infartskontrollsystem.

– Våra nya infartskontrollsystem fyller idag de ökade behoven av säkerhet inom kommersiella, privata och offentliga områden. Genom de nya systemen har vi lagt större fokus på ett heltäckande produktsortiment där funktion och säkerhet är prio ett för oss. Det här är en stor nyhet för Hörmann och något som stärker vårt sortiment och varumärke ytterligare, säger Pär Odén, försäljningschef på Hörmann.

I Hörmanns nya sortiment ingår två produktlinjer. ”Security Line” erbjuder framtidsorienterade pollare för infartskontroll till privata och offentliga områden, exempelvis fotgängarzoner, parkeringsplatser och industriområden.

”Våra nya infartskontrollsystem fyller idag de ökade behoven av säkerhet inom kommersiella, privata och offentliga områden”

”High Security Line” har specialanpassade system för områden med högt ställda säkerhetskrav som regeringsbyggnader och flygplatser, eller andra känsliga områden.

 – I High Security Line ingår våra förstärkta pollare, genomfartsspärrar för upp till sex meter breda genomfarter och bommar för upp till tio meter breda genomfarter. Men likaså ingår däckförstörare, hinder som enbart möjliggör infart åt ett håll och förstör däcken vid färd åt motsatt håll, säger Cenneth Jälkemo, produktansvarig på Hörmann.

Hörmann erbjuder automatiska, halvautomatiska, fasta och borttagbara pollare. En byggnad på ett industriområde kan exempelvis skyddas med hjälp av fasta pollare runt om, medan infarten utrustas med automatiska pollare som kan lyftas och sänkas hydrauliskt eller elektromekaniskt.

 – Våra infartskontrollsystem är certifierade genom internationellt erkända krocktester och genomförda av oberoende testinstitut – vilket garanterar kvalitet utan kompromisser, fortsätter Pär Odén.

Hörmann automatiska produkter går även att kombineras med olika typer av tillval, exempelvis fjärrtekniken BiSecur som är egenutvecklad och mycket krypteringssäker.

 – Vi erbjuder manövertillbehör som fjärrkontroller, kodlås och fingerläsare för högsta skydd. Några av de stora fördelarna med våra produkter är att de i grunden är konsekvent utformade utifrån säkerhet, funktion och syfte, avslutar Cenneth Jälkemo.

Läs mer om Hörmann här

OM HÖRMANN SVENSKA AB

Hörmann Svenska AB har funnits sedan 1997 och är ett helägt dotterbolag till det tyska bolaget Hörmann KG. På den svenska marknaden säljer företaget dörrar, branddörrar/portar, garage- och industriportar, lastteknik, områdesskydd samt drivenheter och tillbehör. Hörmann-gruppen har tillverkat och levererat fler än 15 miljoner portar över hela världen sedan det tyska familjeföretaget grundades 1935. Hörmann är representerade med över 100 olika försäljningsenheter i mer än 40 olika länder.