Linbaneprojektet i Göteborg läggs ned

2019-11-27 10:03  
En linbana över Göta älv i centrala Göteborg. Det var visionen. Men nu kommer projektet att läggas ned. Trafiknämnden kommer under torsdagen att lägga förslag om att linbaneprojektet avbryts. Foto: Göteborgs stad

En linbana över Göta älv i centrala Göteborg. Det var visionen. Men nu kommer projektet att läggas ned – Trafiknämnden kommer under torsdagen att lägga förslag om att linbaneprojektet avbryts.

– Det är inte realistiska lösningar, som det dessutom inte finns ekonomi för, säger Toni Orsulic (M), ordförande i trafiknämnden, till Göteborgs-Posten.

Alliansen, Vänsterpartiet och Miljöpartiet samt Socialdemokraterna och Demokraterna kommer att lägga tre separata förslag om att avsluta linbaneprojektet.

Det har sedan tidigare stått klart att det inte skulle bli någon linbana i Göteborg till stadens 400-årsjubileum 2021 som planerat. Och när det tidigare i år visade sig att de kalkylerade kostnaderna för linbanan över Göta älv skenade från 1,6 till över 4 miljarder drog man i handbromsen.

Trafikkontoret fick i uppdrag att utreda hur man skulle kunna halvera kostnaderna till 2 miljarder. Rapporten presenterades i slutet av oktober och slutsatsen blev att om priset skulle pressas blev det på bekostnad av att man inte kunde uppfylla syftet i kollektivtrafiken som det var tänkt.

Mer om: Linbana Göteborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer