Twitter varnar: Byt lösenord

2018-05-04 08:41  
Vissa slumpvis utvalda användare kommer att få testa mikrobloggen Twitters försök med utökad textlängd. Foto: AKP Photos / Alamy

Alla användare av Twitter bör byta sitt lösenord till tjänsten, skriver företaget i ett meddelande.

En bugg har gjort att användares lösenord skrivits ut i klartext i företagets egna loggar. Problemet har rättats till och Twitters egen utredning visar inga tecken på att lösenord ska ha läckt ut.

"Utifrån ett övermått av försiktighet ber vi er att överväga att byta lösenord på alla tjänster där ni har använt det lösenordet", skriver Twitter.

Twitter har 330 miljoner användare. Det är oklart hur många lösenord som påverkades, men en källa som har insyn i företagets hantering av buggen säger att det var ett betydande antal _ samt att de var röjda "i flera månader".

I vanliga fall krypteras lösenorden i de interna systemen så att Twitters anställda ser en slumpmässig kombination av siffror och bokstäver.

Byt lösenord, använd det bara på Twitter och aktivera tvåfaktorsauktorisering, tipsar företaget, "även om vi inte har någon anledning att tro att lösenordsinformation någonsin lämnade Twitters system

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt