Ryska hackare försökte muta Tesla-anställd att installera virus

2020-08-28 10:52  
En anställd vid Teslas anläggning i Nevada ska ha erbjudits stora summor pengar för att installera skadlig kod på nätverket. Foto: Tesla

Den anställda ska ha erbjudits en miljon dollar för att installera skadlig kod på Teslas nätverk. ”En allvarlig attack”, säger Elon Musk.

En rysk medborgare har åtalats för att ha försökt utsätta Tesla för en allvarlig it-attack, rapporterar Arstechnica.

Mannen ska ha erbjudit en person som jobbar på Teslas bilfabrik i Nevada en miljon dollar, drygt 8,5 miljoner kronor, för att installera skadlig kod i biltillverkarens it-miljö. Den anställde avböjde och informerade Tesla varpå bolaget kontaktade FBI.

”Det här var en allvarlig attack”, kommenterar Teslas vd och grundare Elon Musk på Twitter.

Läs mer: Teslas (nya) sensorteknik ska rädda liv

Målet med attacken var att komma över hemlig data och sedan hota med att publicera den publikt om inte Tesla betalade en lösensumma, enligt åklagaren.

Angreppet skulle ha skett antingen via en infekterad usb-enhet som den anställda skulle ha anslutit till en dator i Teslas nätverk, eller genom att hen medvetet öppnade ett e-postmeddelande som innehåller skadlig kod.

I samtal som spelats in av medarbetaren och FBI uppger den ryske medborgaren att han arbetar tillsammans med en hackergrupp som under flera års tid har utsatt andra bolag för liknande intrång.

Simon Campanello

Mer om: Tesla Hackare

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt