Coronatestkoder har läckt på internet: ”Måste se över systemet”

2020-06-18 13:08  
Appen "Alltid Öppet" hade när testningarna öppnade för stockholmare på måndagsmorgonen problem med överbelastning. Foto: TT

Region Stockholm har tillfälligt stängt sin funktion för att boka coronatester via appen Alltid Öppet.

Anledningen är att man har uppmärksammat tekniska problem i appen, skriver Stockholms läns sjukvårdsområde i ett pressmeddelande. För att boka en provtagning i appen får man besvara ett antal frågor, och får därefter en personlig kod som man använder för att boka testet. Men koderna har lagts ut på olika sajter och används av personer som inte fått dem via appen, skriver Stockholm Direkt.

– Koderna har inte varit så svåra att få tag i, vilket gör att provtagningsköerna kan ha blandats ihop. Vi behöver se över hela systemet, säger Jessica Fremnell, pressansvarig på Stockholms läns sjukvårdsområde, till tidningen.

Läs mer: 25 personer i sekunden ville boka coronatest: ”Högt tryck”

Ett uppehåll görs därför för funktionen till på måndag den 22 juni. Appen i övrigt ska fungera som vanligt.

Redan tidigare har appen haft problem med hög belastning och tidvis långa svarstider. Intresset för att boka tider för provtagning har varit mycket stort med över 100 000 bokade tester hittills.

Mer om: Coronaviruset

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt