Premium

Rödalg i fodret minskar kornas metanutsläpp med 82 procent

En dietförändring som kan göra skillnad för klimatet. Forskare har upptäckt att om man blandar in alger i fodret till nötkreatur så kan metanutsläppen minskas enormt – utan att hälsan eller smaken på köttet påverkas.

Publicerad

Att kossor är en stor källa till utsläpp av växthusgasen metan är känt, och är en av de bidragande orsakerna till att många förordar att vi ska äta mindre kött.

Utsläppen av metangas inte är lika stora som koldioxidutsläppen men är problematiska. På hundra år bidrar metanutsläpp 30 gånger mer till växthuseffekten än samma mängd koldioxid.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här