Grafik: Så fungerar Magic Leap

Grafik: Jonas Askegren Fakta: Peter Ottsjö

En optisk teknik som kan rendera bilder på flera plan är det mest kittlande med Magic Leap One.

Magic Leap är ett bolag som inte gärna talar klarspråk kring sin augmented reality-teknik. Det använder hellre marknadsföringsord som ”ljusfält” och ”magiversum”.

Men efter premiären ifjol var det inget som hindrade den klåfingriga redaktionen på sajten Ifixit från att skruva isär Magic Leap One till sina beståndsdelar. Resultatet visade att ar-visiret, med några skillnader, bygger på samma beprövade teknik som Microsoft använt till sin flera år gamla Hololens.

Läs mer: Apple, Microsoft och 4 andra utmanare till Magic Leap

Här ovanför kan du klicka fram en större version av en grafik som visar hur Magic Leap fungerar. Det kanske mest intressanta med enheten är dess förmåga att rendera bilder på två olika plan.

Ny Teknik har varit i kontakt med Magic Leap. De har fått ta del av underlaget till grafiken, men avböjt att kommentera det som rör den optiska tekniken. På våra frågor om en företrädare för bolaget kan tänka sig att ställa upp på en intervju har Magic Leap valt att inte svara.

Jonas Askergren

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt