Tesla släpper trådlös laddare – för mobilen

2018-08-29 08:36  
Teslas mobilladdare ser ut som ett Powerwall-batteri i minatyr och finns i två färger. Foto: Tesla

Tesla-fantaster, nu kan ni lägga vantarna på en trådlös laddare som ser ut som ett Powerwall-batteri i miniatyr.

Tesla säljer inte bara dyra elbilar, bolaget har en uppsjö av livsstilprodukter som alla verkar sälja i rask takt. Det senaste tillskottet är en trådlös mobilladdare som ser ut som ett litet Powerwall-batteri, rapporterar The Verge.

Laddaren finns i svart och vitt och fungerar på nyare Iphone-modeller, Samsung Galaxy-mobiler och en rad Android-telefoner med stöd för qi-laddning. Maxeffekten ligger dock på blygsamma 5 watt - qi-standarden tillåter laddning på upp till 15 watt.

Läs mer: Iphone X Tesla är en soldriven mobil med galen prislapp

Mini-Powerwallen fungerar så klart också som powerbank och har ett inbyggt batteri på 6 000 mAh. För den trådburne finns även en inbyggd usb c-sladd och en vanlig gammaldags usb-kontakt.

Laddaren finns än så länge bara att köpa via den amerikanska hemsidan och går loss på 65 dollar, knappt 600 kronor. En smula dyrare än de flesta andra trådlösa laddplattor på marknaden.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer