Så kommer Chrome göra Flash irriterande för dig

2018-09-03 15:11  
Målet är att ha helt fasat ut Flash som plugin 2020. Foto: 360b / Alamy Stock Photo / All Over Press & TT

Besöker du ofta sajter som använder Adobe Flash? Då kommer Google Chrome snart bli en mycket irriterande upplevelse att surfa med.

Det är i samband med att uppdatering 69 rullas ut den fjärde september som det kommer att bli ännu svårare att handskas med Adobe Flash i Googles webbläsare Chrome, rapporterar Naked Security by Sophos.

Från och med denna uppdatering kommer webbläsaren kräva att användaren godkänner användning av Flash varje gång det är aktuellt att köra det. Du kommer alltså inte längre kunna välja alternativet att Chrome ska komma ihåg ditt svar från en surfsession till en annan.

Läs mer: Google uppdaterade Chrome och pajade ljudet

Läs mer: Viktiga funktionen i Chrome testas på ny plats

Detta irriterande tilltag är fullt i sin ordning från Google. Chrome och andra webbläsare har sedan en tid tillbaka arbetat för att fasa ut användning av Adobe Flash och detta är nästa steg i den processen. Målet är att ha helt fasat ut Flash som plugin 2020.

Flash var från början ett roligt verktyg för tillverkare av spel som kördes i webbläsare, men det blev också ett säkerhetshål till många datorer. Utvecklarna har sedan dess försökt täppa igen säkerhetshålen men med tiden tappade utvecklare av webbläsare tålamodet och började fasa ut programmet. Adobe förstod detta och har därför satt 2020 som det året som Flash officiellt dör.

Läs mer: Här är två tips för att skydda dina konton mot hackare

Nästa steg under 2019 består av att Chrome stänger av Flash som standard, och som användare måste du gå in i inställningar och manuellt aktivera det varje gång du vill köra det.

Christoffer Bertzell

Mer om: Google Flash

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer