Red Hydrogen One är årets märkligaste mobil

2018-08-27 09:20  

Hologramskärm, utbytbara komponenter och en design som inte liknar någon annan. Kameratillverkaren Red är på väg in på mobilmarknaden.

På en marknad där alla mobiltelefoner ser mer eller mindre likadana ut sticker kameratillverkaren Red ut. Deras Hydrogen One är en av de märkligaste telefonerna på länge - och har ett par riktigt intressanta koncept.

Dragplåstret är en holografisk skärm som ska ge ett futuristiskt skimmer över Hydrogen One. Red har vägrat visa upp bilder på funktionen, eftersom de säger att den inte gör sig bra på bild.

Men tekniksajten Cnet som fått prova mobilen skriver att det är som ett mellanting mellan 3d-tv och rena hologram – och att den fungerar bättre än någon annan bärbar 3d-skärm de testat.

Läs mer: Samsung ska bli först ut med vikbar mobil

Den andra speciella egenskapen är att telefonen är modulär, det går alltså att byta ut vissa komponenter. Till en början handlar det om att byta ut den redan avancerade kameramodulen mot adaptrar för objektiv från exempelvis Nikon och Canon.

För fotografer som köpt in sig i Reds ekosystem kanske mobilen är extra lockande. Det ska gå att koppla på mobilen på företagets filmkameror som en extra extern skärm.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya Iphone X

Telefonen var egentligen tänkt att släppas under augusti men Red har skjutit upp lanseringsdatum till den andra november. Prislappen ligger 1 295 dollar – mer än topputrustade versioner av Iphone X eller Samsung Galaxy Note 9.

Hydrogen One

Skärm: 5,7-tums holografisk "4V"-skärm.

Chip: Snapdragon 835.

Batteri: 4 510 mAh.

Portar: Usb-c och hörlursuttag.

Moduler: Vid lanseringen kommer det att finnas adaptrar till salu för att koppla på objektiv från Fuji, Canon, Nikon, Leica och andra tillverkare.

Övrigt: Stöd för dubbla sim-kort och stereohögtalare på framsidan av telefonen.

Pris: 1 295 dollar för ett aliminiumchassi/1 595 dollar för ett titanchassi.

Källa: Android Authority

Simon Campanello

Mer om: mobil Red

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer