PS5 kan gå miste om storspel efter Microsoft-köp

2020-09-21 16:16  
Xbox Series X Foto: Microsoft

Tunga spelserier som Fallout, Elder Scrolls och Doom kan framöver bli Xbox-exklusiva. Enligt Bloomberg ska Microsoft köpa mediabolaget Zenimax för 7,5 miljarder dollar.

Texten är uppdaterad.

Det beskrivs som Microsofts största spelaffär någonsin. I köpet ingår nämligen den berömda utgivaren Bethesda, hem åt spel som Fallout 4, The Elder Scrolls V: Skyrim, de senaste årens olika Doom-utgåvor och spelserien Dishonored.

Faktum är att Sony i sin marknadsföring av Playstation 5 gett gott om utrymme till två kommande Bethseda-titlar: Deathloop och Ghostwire: Tokyo. De har beskrivits som inledningsvis exklusiva för Playstation 5. Microsoft bekräftade på tisdagkvällen att det upplägget fortfarande gäller.

Microsoft har fått kritik för sitt magra utbud till premiären för Xbox Series X och S. Nu verkar det i stället som om Playstation 5-köpare får klara sig utan en hel hoper kända spelserier de tidigare kallt kunnat räkna med. Microsoft har dock inte stängt dörren helt för utgivning till andra konsoler. Företaget uppger att de kommer att ta beslut om detta ”spel för spel”.

Peter Ottsjö

Mer om: Microsoft Xbox

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer