Platserna som censureras från Google maps

2018-06-19 10:01  

Googles karttjänst kan ta med dig över hela världen, men det finns några platser som inte går att se. Vissa av förståeliga skäl, medan andra är något mystiska.

På karttjänsten Google maps finns en rad platser som av olika skäl är censurerade. Vissa av dem har gjorts suddiga medan det för andra är begränsade möjligheter att zooma in från satellitperspektiv. Gemensamt är att samtliga inte går att se i den detaljrikedom vi annars är vana från Google maps.

Daily Express och HackRead är två sajter som har listat flera sådana platser.

Area 51, Nevada USA

Den ökända amerikanska militärbasen är en mycket hemlig del av Edwards flygvapenbas i Nevada. Konspirationsteoretiker har länge hävdat att det är här som det påstått kraschade rymdskeppet från Roswell 1947 hålls gömt och undersöks. Andra har också påstått att detta var platsen där man spelade in månlandningen. Här kan du se platsen.

Nordkorea

Nordkorea ska tidigare ha varit helt otillgängligt för användare att se, men går i dag att se från ett satellitperspektiv. Dock är detaljer i landet suddiga och det går inte att zooma in på gator eller torg. Här kan du se platsen.

Stockton, England

Två fastigheter i staden Stockton på Princeport Road i Tilery-området är mystiskt nog suddiga. Ägaren Jane Allison har ägt huset sedan 2000 men har inte en aning om varför huset är censurerat av Google. Här kan du se platsen.

Babylon, Irak

Det antika kungadömet som numera är en stad i Irak är helt borta på Google maps. Här kan du se platsen.

Skräckens hus, Cleveland, Ohio USA

I detta hus höll Ariel Castro tre kvinnor kidnappade i nära tio år. Efter att en av kvinnorna lyckades fly greps Castro och dömdes senare till 937 fall av våldtäkt, kidnappning och mord. Platsen har på grund av detta censurerats. Här kan du se platsen.

Taipei, Taiwan

Om du använder Google maps för att kolla in Daan-distriktet i Taipei i Taiwan så kommer du märka att en byggnad med rött tak inte går att zooma in. Denna byggnad används nämligen av Taiwans (även kallat Republiken Kina) flygvapen. Här kan du se platsen.

Färöarna

Delar av Färöarna är suddiga på Google maps. Varför det är så är okänt. Här kan du se platsen.

Moruroa, Franska Polynesien

Under tre årtionden användes detta område i Franska Polynesien som en plats för att testa kärnvapen. Här kan du se platsen.

 

Christoffer Bertzell

Mer om: Google Area 51

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer